Hondsdol

Verschillende€ 10,- 20:30 20:30 00:00

Zaterdag 16 september beginnen we het cultureel seizoen van De Klos met een knaller! Maak je borst nat voor deze editie van Hondsdol!

Hondsdol is een rondreizend evenement in Nederland, een beetje de punk-versie van Popronde. Ze ondersteunen jong talent, supporten creatieve broedplaatsen en geven een boost aan lokale muziek scenes. Oorspronkelijk ontstaan vanuit de Almeerse band Psychose (die helaas gestopt is), maar het voortouw wordt nu getrokken door Wielklem!

Dit feestje mag je niet missen! Met optredens van de Urker heavy rockers van Skallebieter, het Zwolse 2Destroy, de jonge Almeerse band Alkaline en natuurlijk Wielklem!

Informatie over de bands

2Destroy

Thrash metal

De bandleden van 2Destroy zetten met z’n drieën een muur van geluid neer waar ze met zware groovemetal en snelle thrash riffs dwars doorheen gaan. En dat onder rauw gebrul van de drummer over vooroordelen, frustraties en onrecht.

2Destroy speelt een combinatie van groove- en thrashmetal. Door zware, ruige ritmes te combineren met rauw gitaarwerk creëren de drie muzikanten het voor 2Destroy kenmerkende bandgeluid. Met een strakke, moderne sound speelt Melle van Vilsteren dissonante thrash riffs en melodieuze solo’s die zowel bestaan uit zorgvuldig gekozen gitaarlijnen als snelle licks. Tijdens deze solo’s valt er geen leegte, Jelle Beumer neemt namelijk met zijn eigen ontwikkelde basstijl de rol van de rhythm gitaar op zich; met veel powerchords, distortions en een agressieve speelstijl waarborgt hij tijdens het solowerk van Melle de kracht van 2Destroy. De keiharde drumpartijen van Marc Over, gebaseerd op death- en groove metal, zijn afgestemd op de melodieën van de gitaren. Deze creëren het dynamische geheel. De rauwe death metal zang van de drummer, ondersteund door backing vocals van Jelle en Melle, maakt 2Destroy compleet. Marc haalt voor het schrijven van de teksten inspiratie uit zijn dagelijks leven. Het overbrengen van frustraties over slechte eigenschappen van mensen en een kritische blik op zichzelf en de maatschappij staat hierbij voorop.

Alkaline

Alternative rock

Alkaline is een alternatieve rockband uit Almere bestaande uit Hemran Sabity (zang / gitaar), Luc Rondini (basgitaar), Anne Lisabeth (leadgitaar /zang) en Younes Sekkat (drums).

Skallebieter

Heavy rock

Dé heavy rock band van Urk!

Wielklem

Punkhop

Hard, puur en vrij. Dat is waar Wielklem voor staat. Deze 4-koppige punkhop band uit Almere brengt apocalyptische energie. De sound klinkt als Death Grips, The Doors, Nirvana, en Beastie Boys. Hun doel? Elk podium veranderen in een nucleair testgebied. Vergeet je EHBO-kit niet…