Hesken + Axis Mundi

Verschillende€ 5,- 21:00 21:30 00:00

Informatie over de bands

Axis Mundi

Symphonic metal

AXIS MUNDI is een Groningse symfonische death metal band. De band heeft vorig jaar haar debuutalbum ‘The Sickening Symphony’ uitgebracht. Deze release is gevierd met een show in VERA Groningen (main stage). Deze show heeft positieve reviews ontvangen van onder anderen 3voor12 Groningen. Tijdens de promotie van de plaat heeft de band het podium gedeeld met onder anderen Zornheym, Thy Kingdom Will Burn en Havamal Ook heeft de band haar videoclip voor de single ‘Intertwined’ opgenomen in Simplon (UP). Ondertussen is de band bezig met het schrijven en opnemen van nieuw materiaal. Nieuwe releases staan gepland voor 2024!

HESKEN

Progressive metal

Hesken is een progressieve metalband uit Zwolle met een onmiskenbare muzikale voetafdruk. 

Met inspiraties als Gojira, Opeth, Fractal Universe, Beyond Creation, Thy Art Is Murder en Tool smeden wij onze eigen ongegeneerde rauwe metal.

De band is opgericht in 2018 en na wat line-up veranderingen is onze huidige formatie een feit. 

Ons eerste echte optreden, met de huidige line-up,  was in Breda waar we speelde met Changing Tides en vanaf dat moment is het balletje beginnen te rollen. Sindsdien hebben we o.a. in Rotterdam, Groningen, Zwolle, Harderwijk, Deventer, Sneek en Nordhorn (DE) gespeeld met bands als Black Rabbit, Pound (US), Vermin,TerraDown, A Place To Fall (DE), Serotonia, Loyalty Ends Here, Caffa’s Rain en Vidarr.

Tevens hebben wij succesvol mee mogen doen aan de Dutch metal battle 2023.  Geheel zonder enige verwachtingen maar wel met volle overgave begonnen wij dit avontuur  in poppodium Hedon waar we, voor ons totaal onverwacht, de voorronde wonnen en door mochten naar de halve finale. Deze halve finale vond plaats in Simplon te Groningen en was wederom een groot succes. Na een flink aantal moshpits, een wall of death en een sing-along kregen wij van de enthousiaste jury te horen dat we naar de finale mochten in Harderwijk. De finale vond plaats in Estrado te Harderwijk en dit was wederom een enorm feest. Met de aanwezigheid van veruit de grootste fanbase hebben wij de afsluiting van dit avontuur als erg positief ervaren en heeft ons een enorme boost gegeven.    

Metal Battle recensie van Stichting Noord Geldersch Metaal:

“De 2e al bekende band, maar zeker niet minder, is Hesken. Als winnaar van de Veldslag Noord zijn zij na een felle strijd ook in de finale gekomen. Deze prog-metal band leunt heel sterk op sferen uit de Melodische Death Metal. Deze 4 strijders weten er wel genoeg andere stijlen doorheen te mixen waardoor ze ook op een groter publiek kunnen richten.”

In 2024 gaan wij ons eerste album releasen en willen deze , na een release party, door heel Nederland en natuurlijk daarbuiten ten gehore gaan brengen.